لیست اختراعات رضا صالحي


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 56
تاریخ اظهارنامه: 1397/12/26
تاریخ ثبت: 1398/07/08
خلاصه اختراع:

بوهميت ناشي از كاربردهاي صنعتي آن به ويژه در صنعت نفت، گاز و پتروشيمي و صنعت سراميك از اهميت ويژه اي برخوردار است. در اين كار، سنتز نانوذرات بوهميت از محلول ليكور صنعتي باير با استفاده از استيك اسيد/تارتاريك اسيد انجام شده است. در اين روش نانوذرات بوهميت به صورت تكفاز و خالص (بدون حضور فازهاي ناخالصي نظير گيبسيت و بايريت) در محدوده وسيعي از pH (5/9-6) تحت يك فرايند ساده و اقتصادي توليد مي گردد. امكان تشكيل بوهميت در محدوده وسيعي از pH به ويژه در مقياس توليد صنعتي اهميت پيدا مي كند. در روش هايي كه تشكيل بوهميت محدود به يك pH خاص است با تغيير اندك pH امكان تشكيل فازهاي گيبسيت و بايريت فراهم مي گردد و لذا استفاده از آن روش ها براي توليد صنعتي دچار محدوديت است. توزيع اندازه ذرات براي بوهميت سنتز شده در pH 6 در محدوده nm 20-10 مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1390/10/27
تاریخ ثبت: 1391/03/01
خلاصه اختراع:

. اين سيستم داراي پوشش ضد گلوله، با ۸ باتوم ارتجاعي مي باشد. همچنين داشتن دوربين براي عكاسي و دارابودن سيستم موقعيت سنج جهاني GPS از ديگر مشخصه هاي اين سيستم است. اين سيستم قابليت اتصال از طريق پورت USB به كامپيوتر را دارد كه دستورات و فايلهاي موجود را مي توان با فرمت هاي مختلف وارد آن نمود. با توجه به اينكه اين اختراع در زمينه فني پليسي مي باشد و اينكه غالبا بنا بر برخي از مسائل امنيتي فاش نمودن اطلاعات در اين زمينه امكان پذير نمي باشد تحقيقات كمي در زمينه مقالات در مورد اين رباتهاي منتشر شده است. نكته اي كه در مورد تمامي اين رباتها حائز اهميت است عدم توانايي چرخش سريع آنها مي باشد كه در اين اختراع علاوه بر اينكه اين مشكل برطرف شده است امكانات زيادي از جمله دوربين تصوير برداري و ۸ باتوم ارتجاعي بر روي آن نيز نصب گرديده است. براي حل اين مشكلات در اين روبات با اضافه نمودن فنرهاي ضربه گير كه قابليت تصوير برداري را بالا مي برد مي توان در حين حركت تصاوير مناسبي را ضبط نمود. همچنين براي گردش سريع روبات از سرو موتور استفاده مي شود كه نصب به بازوهاي ۶ محوره داراي سرعت بيشتري مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1390/10/27
تاریخ ثبت: 1391/04/03
خلاصه اختراع:

اين طرح با هدف طراحي ساخت و ارزيابي پمپ جديد با رويكرد طراحي بسيار آسان و هزينه ساخت پايين اصلاح بهبود و افزايش كارايي سيستم هاي پمپاژ و صرفه جويي در مصرف انرژي صورت گرفت. روي كار بدين صورت است كه يك صفحه دايره اي را در طول يك قطر به طرف بالا انحنا داده و قطر ديگر را به طرف پايين قوس مي دهيم. همين قوص و انحنا در صفحه ايجاد شده و دوران آن حول محور باعث پمپاژ دو سيال مي گردد از طرف ديگر پياله هاي ايجاد شده در محيط صفحه دايره اي به دو منظور لحاظ شده است اينكه باعث پمپاژ سيال سوم مي گردد و يا مي توان به عنوان خنك كننده استفاده كرد. قطعه مورد نظر درون يك پوسته كاملا آب بندي شده قرار مي گيرد.

تاریخ ثبت: 1391/08/09
خلاصه اختراع:

تهيه و شناسايي نانوكاتاليست اسپينل NiMn2O4از پيشساز معدني

تاریخ اظهارنامه: 1391/08/15
تاریخ ثبت: 1391/09/21
خلاصه اختراع:

بيماري رايزومونيا يكي از مخرب¬ترين بيماري¬هاي چغندرقند در مناطق زير سطح كشت كشور است كه توسط ويروس Beet necrotic yellow vein virus (BNYVV) ايجاد ميشود. روش¬هاي سنتي كنترل از قبيل سادرن¬بلات و وسترن ¬بلات نيز به ترتيب جهت شناسايي قطعات DNA و پروتئين اختصاصي، قابليت محدودي در شناسايي اين بيماري دارند. بنابراين استفاده از تكنولوژي¬هاي نوين براي تشخيص به موقع بيماري جهت كاهش خسارات پيش رو مي¬بايد در نظر گرفته شود. \\\\\\\\\\\\\\"نانو كيت تشخيص Polymyxa betae، ناقل عامل بيماري ريشه¬گنايي چغندرقند با بازدهي بالا \\\\\\\\\\\\\\" كيت تشخيصي بر پايه علم نانوبيوتكنولوژي جهت رديابي موثر، دقيق، سريع و ارزان عامل بيماري مي باشد. در كيت توليد شده سعي گرديده است ضمن حل تمام مشكلات موجود در مسير شناسايي عامل بيماري به ارائه يك روش كاملا جديد و منطبق بر اصول علمي مبادرت گردد. در اين سيستم سامانه تشخيصي از نقاط كوانتومي پوشيده شده با آنتي باديهاي پلي¬كلونال كه در حالت هم¬پوشاني با Rhodamin متصل به آنتي ژن GST هستند تشكيل شده است. Rhodamin متصل به آنتي ژن GST نقش گيرنده و نقاط كوانتومي متصل به آنتي باديهاي پلي كلونال در نقش دهنده انرژي را دارند. هنگام اضافه كردن آنتي ژن GST خالص (مثلا موجود در عصاره ريشه گياه مشكوك به آلودگي) به محلول قبلي عمل جايگزيني آنتي ژن GST خالص به جاي آنتي ژن GST متصل به Rhodamin صورت گرفته و اثر هم پوشاني بين گيرنده و دهنده برداشته شده و نمودارهاي نشري به سطوح پايين¬تر جابه¬جا مي¬شوند. اين اختراع در واقع امكان تشخيص عامل بيماري در غلظت¬هاي پايين عصاره آلوده را فراهم آورده است.

تاریخ اظهارنامه: 1391/08/15
تاریخ ثبت: 1391/08/15
خلاصه اختراع:

چغندرقند يكي از مهم¬ترين گياهان زراعي مي¬باشد كه اصلي¬ترين ماده اوليه جهت توليد قند و شكر در كشور مي-باشد. بيماري رايزومونيا به عنوان مهم¬ترين بيماري ويروسي چغندرقند در ايران شناخته شده است. قارچ Polymyxa betae به عنوان تنها ناقل طبيعي اين بيماري نقش كليدي در انتقال ويروس Beet nectotic yellow vein virus(BNYVV) دارد. با توجه به محدود بودن منابع مقاومت به بيماري رايزومونيا كه عمدتاً از ‍‍ژنهاي مقاومت به ويروس BNYVV استفاده مي¬شود، ارزيابي¬هائي جهت تعيين ژرم¬پلاسم¬هاي مقاوم به اين قارچ ضروري مي¬باشد. با توجه به عدم قابليت كشت قارچ مذكور، ايجاد يك سيستم تشخيصي مناسب جهت شناسائي نمونه هاي آلوده براي انجام مطالعات اپيدميولوژي و همچنين تعيين منابع مقاومت ضروري ميباشد. پروتئين (GST) glutathione-S-transferase به ميزان بالا درقارچ توليد ميشود و ميتوان از آن به عنوان معياري در جهت شناسائي نمونه هاي آلوده استفاده نمود. در اين پروژه از تكنولوژي نانوبيوسنسور متصل به آنتي بادي جهت شناسايي نمونه هاي آلوده استفاده ميشود. نقاط كوانتومي Quantum dots، نانو¬ذراتي با خصوصيات منحصر به فرد هستند كه كاربردهاي بالقوه¬اي در علوم زيستي و مشاهده وقايع درون سلول دارند. اين نانو¬ذرات، عموماً نيمه¬هادي¬هايي از جنس سلنيد¬كادميم بوده كه به وسيله يك پوسته نيمه¬هادي ديگر از جنس سولفيد¬روي پوشيده شده¬اند و توانايي نشر نورهايي با رنگ¬هاي مختلف را دارند، كه رنگ نور به اندازه كريستال آن¬ها بستگي دارد .مولكول¬هايي نظير آنتي¬بادي¬ها و يا رشته¬هاي DNA مي¬توانند به اين لايه پليمري متصل شوندو به اين صورت مي¬توان از آن¬ها براي شناسايي و رديابي پروتئين هاي خاص از آن استفاده كرد. در اين تحقيق، ژن كد كننده پروتئين GST از نمونه هاي آلوده جداسازي گرديده و پس از بيان در ميزبان باكتريايي و خالص سازي بر روي ستون كروماتوگرافي از آن به عنوان آنتي ژن جهت توليد آنتي بادي اختصاصي بر عليه قارچ استفاده ميگردد. خالص سازي آنتي بادي بر روي ستون پروتئين A صورت پذيرفته و از آن براي اتصال به ذرات ¬كوانتومي QD استفاده ميگردد و از سيستم شناسايي مبتني بر اساس FRET براي تاييد وجود آلودگي استفاده ميگردد. تا به حال گزارشي از تهيه اين تركيب براي شناسايي اين قارچ ارائه نشده است.

تاریخ اظهارنامه: 1392/03/19
تاریخ ثبت: 1392/04/17
خلاصه اختراع:

امروزه استفاده از تركيبات موثره طبيعي استخراج شده از گياهان نقش ويژه اي در درمان بيماري ها دارد بويژه بيماري هايي كه درمان هاي دارويي جديد نتوانسته اند آسيب هاي فيزيكي يا روحي آنها را كاملا بر طرف نمايند . يكي از اين چالش ها ترميم زخم بويژه زخم هاي ناشي از سوختگي مي باشد. از طرفي چالش ديگر نحوه بكارگيري اين تركيبات طبيعي در درمان بيماري هاست . به عنوان مثال اگر چه بسياري از گياهان دارويي در طب سنتي ايران و ساير كشور هاي جهان مورد استفاده عموم مردم مي باشند اما عدم وجود راه كارهايي براي استاندارد سازي و معتبر سازي و نيز عدم وجود فرمولاسيون هاي مناسب دارويي از آنها كه با شاخص هاي جديد فارماسيوتيكس همخواني داشته باشد مي تواند مسايل عمده اي را براي سلامتي بيماران ايجاد نموده و يا كارايي آنها را كاهش دهد. در اين طرح فرمولاسيون كرم حاوي عصاره هاي هواچوبه پنيرك و درصد بالاي روغن كنجد تهيه و بر اساس مواد موثره اين گياهان استاندارد سازي گرديد. غالب فراورده هاي دارويي موضعي حاوي در صد بالاي روغن كنجد در بازار دارويي به شكل پماد مي باشند كه اين امر به دليل دشواري تهيه كرم با درصد بالاي روغن كنجد مي باشد. همچنين فرمولاسيون كرم تهيه شده داراي شاخص هاي مناسب فارماسيوتيكسي بوده و از نظر قوام قابليت محافظت ضد ميكروبي جريان پذيري و .... مورد ارزيابي فرار گرفته و بهينه سازي گرديد. فرمولاسيون تهيه شده براحتي قابليت scale up صنعتي در تمام كارخانجات كشور را دارا مي باشد و همچنين فراورده شرايط لازم براي امكان ارزيابي باليني در تمام مراكز درماني براي بيماران سوختگي و ساير زخمها را دارد.

تاریخ ثبت: 1392/07/28
خلاصه اختراع:

در اكثر گاوداريهاي صنعتي، برداشت و جمع آوري كود به صورت مايع و يا دوغاب انجام ميشود. دوغاب كودهاي گاوي در صورت ذخيره سازي نامناسب مانند دپو كردن آن در كنار واحد دامي، ميتواند مشكلات زيست محيطي بسياري از قبيل نشت شيرابه هاي كود به زمين و آلودگي منابع آب، انتشار گازهاي متان و دي اكسيد كربن در جو، توليد بوي آزار دهنده و مگس ايجاد كند. افزون بر اين، هزينه كارگري بالايي براي حمل و نقل كودهاي دوغابي لازم است. يكي از روشهاي مناسب مديريت كودهاي دوغابي، جداسازي بخش جامد و مايع است. در اين اختراع يك جداساز مارپيج – فشاري با ظرفيت حجمي 14m^3 در روز براي جداسازي كودهاي دامي طراحي و ساخته شده است. اين دستگاه شامل يك غربال استوانه اي سوراخ دار دو سايزه و يك مارپيچ چرخان است كه حدود 25 تا 70% از مواد لجن مانند را در داخل غربال نگه ميدارد. مهمترين قسمت دستگاه مارپيچ آن با مشخصات هندسي نسبت طول به قطر (5/4=L/D)، قطر مارپيچ (mm 160)، سرعت دوراني (rpm 30)، زاويه هليس (14 درجه) و ارتفاع باله ها (mm40) است. مجموعه غربال در اين دستگاه براي آبگيري موثر و جلوگيري از انسداد دو تكه (بخش اول با سوراخهاي mm 1 و بخش دوم با سوراخهاي mm 2) ساخته شده است. اين دستگاه مجهز به يك مكانيزم تنظيم و كنترل فشار يكنواخت براي جداسازي ميباشد كه با تغيير در غلظت كود ورودي هم فشار را يكنواخت نگه ميدارد.

تاریخ اظهارنامه: 1392/06/18
تاریخ ثبت: 1392/10/18
خلاصه اختراع:

يكي از مهمترين عوامل مؤثر در فرآيند كمپوست سازي، ريز سازواره هاي دخيل در تجزيه مواد زائد موجود در ضايعات كشاورزي و صنعتي مي‎باشند، لذا شناسايي و تلقيح اين ريز سازواره هاي مفيد مي‎تواند نقش قابل توجهي در بهبود و غني سازي كمپوست حاصل ايفا نمايد. در اختراع حاضر به منظور شناسايي سويه هاي باكتريايي و قارچي موثر در فرايند كمپوست سازي، بررسي فعاليت هاي مختلف آنزيمي سويه هاي مذكور براي تجزيه مواد مختلف آلي و ارائه تركيب مناسبي از سويه هاي موثر جهت استفاده در تسريع فرايند توليد كمپوست در يك سيستم باز در مقياس صنعتي انجام پذيرفت. جدايه هاي باكتريايي و قارچي جداسازي شده از فرايند كمپوست كارخانه كمپوست اصفهان، در ابتدا با روش هاي بيوشيميايي استاندارد بررسي و سپس با استفاده از توالي يابي ژن 16S rDNA (جدايه هاي باكتريايي) و 18S rDNA (جدايه هاي قارچي) شناسايي شدند. نتايج بررسي‎هاي مولكولي حاكي از وجود 3 سويه‎ قارچي Aspergillus fumigatus و 11 سويه‎ باكتريايي Thermoactinomyces intermedius ، Geobacillus thermodenitrificans، Geobacillus sp.، Bacillus licheniformis، Brevibacillus parabrevis، Brevibacillus formosus، Brevibacillus agri، Bordetella petrii، Aneurinibacillus migulanus، Pseudoxanthomonas sp. بود. بررسي كيفي و كمي فعاليت آنزيمي سلولاز، زايلاناز، آميلاز، پروتئاز و ليپاز نشان داد كه سويه هاي مختلف داراي توانايي و فعاليت آنزيمي متفاوتي مي باشند ولي مجموعا داراي فعاليت آنزيمي خوبي براي آنزيم هاي اشاره شده بودند. لذا با استفاده از تركيب مناسبي از سويه هاي مذكور كه قابليت تجزيه كامل تركيبات سلولزي، ليگنوسلولزي، نشاسته اي، پروتئيني و ليپيدي موجود در ضايعات كشاورزي و صنعتي را دارند، و در پسماندهاي شهري نيز اين قبيل تركيبات عموما وجود دارند، امكان نسريع فرابند كمپوست ايجاد گرديد. سويه هاي مذكور در ادامه بهينه سازي شرايط كشت و رشد سويه هاي مذكور در فرمانتور انجام شد. به منظور تسريع فرآيند و افزايش كيفيت بيوكمپوست، سويه هاي مذكور در شرايط فرمانتور توليد (CFU=107-108) و به همراه چيپس چوب (به عنوان عامل افزايش كيفيت كمپوست به نسبت يك به سه وزني) در فرايند كمپوست سازي كارخانه كمپوست اصفهان در قالب طرح آماري استفاده شدند. در طي انجام فرآيند، نمونه برداري ها و آناليزهاي لازم صورت پذيرفت. نتايج كلي آزمايش نشان داد كه فرآيند كمپوست سازي در تيمار ميكروبي به همراه چيپس چوب در حدود 28 روز بطور كامل انجام پذيرفت در صورتيكه در تيمار كنترل اين ميزان تا بيش از 3 ماه ادامه يافت. كيفيت كمپوست توليد شده بر طبق استانداردها آناليز شد. اين استانداردها محتواي رطوبت، اسيديته، محتواي نيتروژن، كربن آلي، نسبت كربن به نيتروژن، نسبت NH4/NO3، مواد آلي، عناصر غذايي، هدايت الكتريكي، فلزات سنگين و شاخص هاي عملكرد هستند. نتايج نشان داد كه كمپوست توليد شده در تيمار حاوي سويه هاي ميكروبي و چيپس داراي كيفيت مناسب و استانداردهاي لازم كمپوست مي باشد.

تاریخ ثبت: 1395/05/13
خلاصه اختراع:

خلاصه اختراع دستگاه تعادل سنج ديجيتال پرتابل جهت ارزيابي و بازآموزي كنترل تعادل در حوزه علم توانبخشي و فيزيوتراپي مي باشد. دستگاههايي كه در حال حاضر براي ارزيابي كنترل تعادل استفاده مي شود كنترل تعادل را از طريق پارامترهايي بررسي مي كنند كه ميزان جابجايي مركز ثقل و ميزان جابجايي صفحه اي را اندازه گيري مي كنند. عليرغم دقت مناسب اندازه گيري اين دستگاهها، به علت ججم زياد، گرانقيمت بودن و نياز به تجربه و دانش كافي براي استفاده از آنها ، كاربرد آنها محدود به برخي بخشهاي تحقيقاتي مي باشد. معمولا در كلينيكهاي توانبخشي كنترل تعادل به صورت كيفي ارزيابي مي شود. براي حل اين مشكل دستگاه تعادل سنج ديجيتال پرتابل با استفاده از پارامترهاي جديد طراحي شد كه شامل يك صفحه تعادل كه بر روي يك قاب مجهز به هشت ميكروسوئيچ قرا دارد. اين دستگاه، كنترل تعادل افراد را از طريق تعداد برخوردهاي صفحه تعادل با حس گرها (فركانس برخورد) و زمان بازگشت فرد پس از هر برخورد در حين زمان تست بررسي مي كند. اين دستگاه ارزانقيمت قابليت استفاده در كلينيك هاي فيزيوتراپي و مراكز تحقيقاتي را دارد. استفاده از آن ساده و نياز به تجربه زيادي ندارد.

موارد یافت شده: 56